top of page

Hallo, ik ben jullie piloot Stijn Staelens, ik kreeg de kriebels al vrij vroeg te pakken. Startte mijn balloncarrière in 1989, als crew-lid bij Johan Spriet. En ik ging mee naar talrijke meetings zoals Eeklo, Sint-Niklaas, Luxemburg, La Roche, Houffalize….

 

Het ballonvaren is sindsdien niet meer weg te denken uit mijn leven.

 

In 2002 startte ik zelf met de opleiding tot piloot. En een paar jaar later ontstond Heaven ballooning, wat nadien veranderde in RAL-BALLOONING. De naam verklaart zich zelf: Een klein bedrijfje, die een hart heeft voor ballonvaren. Het genieten van elke ballonvaart staat centraal, het hemels effect.

 

Gedurende deze 15 jaar heb ik al heel wat ervaring opgedaan, zowel in het commerciële ballonvaren als in het wedstrijdvaren, in binnen- en buitenland.

Met ons team nemen we regelmatig deel aan evenementen, zowel binnenland als buitenland. Zo kom je ons wel eens tegen op luchtballon-meetings in Eeklo, Hotton, Olen, Waregem, Chambley, Sankt-Johann, Kaiserwinkl…

Op vlak van wedstrijdvaren nam ik al deel aan het Europees Kampioenschap te Hongarije.  Ook tijdens het Belgisch Kampioenschap en enkele challenges zoals Houthalen, Waasland, Buren, Exel, Breda… waagde ik al mijn kans. 

 

Maar één piloot maakt geen ballonteam, daarom kan ik ook steeds rekenen op de mensen langs de zijlijn, mijn crew zorgt er steeds voor dat we op een comfortabele manier de lucht in kunnen en dat na de vaart alles terug netjes opgeborgen word.

bottom of page